[ Skočiť na obsah ] [ Skočiť na submenu ] [ Skočiť na novinky ]

NOVINKY

NOVINKY
späť

AKTUALITY DO MÁJA 2010

26.05.2010, 08:59

bez obrázka
  • Na záver mája sme vypomohli pri organizovaní programu k MDD v Pezinku. Počas vystúpenia sme asi tisícke návštevníkov podujatia predviedli súboje samurajov a súboje na body, ktoré si na záver vyskúšali aj deti. So špeciálnymi bambusovými mečmi súperili so samurajmi v brneniach, takže sme sa vyhli akémukoľvek zraneniu. Okrem súbojov však dostali deti možnosť vyfotiť sa so samurajmi, aj so skutočným samurajským mečom, čo bola veľmi vyhľadávaná časť programu.
  • Nedávno sme uskutočnili v spolupráci s Mestskou políciou Pezinok ďalší ročník športovo-prevenčnej súťaže pre žiakov základných škôl, ktorej sa zúčastnilo cca. 120 účastníkov. Pre víťazný tím sme zabezpečili 25 kníh s názvom „Človek, si jedinečný“ ( http://www.oz-spk.sk/…nnost/knihy/?id=9 ). Aktuálne už pripravujeme ďalšie aktivity a vystúpenia na Medzinárodný deň detí v Pezinku a v Malackách.
  • Na mesiac máj pripravujeme viacero prevenčných akcií v rôznych regiónoch Slovenska. Budú to najmä besedy a prednášky z oblasti prevencie kriminality a inej protispoločenskej činnosti. Pripravujeme taktiež ďalšie odborné školenie pre našich spolupracovníkov a nové informačné materiály.
  • Realizujeme taktiež nový program zameraný pre majiteľov a chovateľov psov, predovšetkým pre deti predškolského a školského veku. K tomuto účelu sme zakúpili psa rasy Labrador Retriever s výbornou povahou, ktorého budeme využívať aj na canisterapiu ( viac informácií pozri na: http://sk.wikipedia.org/…Canisterapia ). Psík už úspešne prešiel prvými skúškami a má za sebou svoje prvé programy pre seniorov a deti predškolského i školského veku.
  • V marci smedokončili distribúciu ďalších materiálov súvisiacich s prevenciou kriminality všetkým krajským koordinátorom prevencie kriminality, aj ostatným subjektom, ktoré v predošlom roku prejavili záujem o spoluprácu s OZ-SPK. Materiály sme pritom poskytli aj Slovenskej katolíckej misii v Mníchove. Ďalšie, vrátane knižných publikácií s tematikou životných hodnôt, sme poskytli pre 25 detských domovov, s ktorými OZ-SPK nadviazalo kontakt v uplynulých rokoch. Pamätali sme pritom na deti, aj na vychovávateľov.
  • Riaditeľ OZ-SPK už niekoľkokrát poskytol rozhovor do STV na rôzne témy prevencie kriminality, ale aj redaktorke Slovenského rozhlasu (reláciu si môžete vypočuť na: http://www.rozhlas.sk/…eb/index.php?… )
  • K uvedenej téme odporúčame pozrieť si aktualizované informácie na našej stránke v rubrike ZAUJÍMAVOSTI. Viac na: http://www.oz-spk.sk/…osti/detail/?…
  • V závere februára sme zabezpečili ďalší vzdelávací blok pre našich spolupracovníkov, ktorí sa nemohli zúčastniť v roku 2009 odborného školenia. Téma školenia bola zameraná na prácu s klientmi, prevenciu pred okradnutím a prevenciu užívania marihuany.
  • V januári sme uskutočnili besedu pre detský domov v Kocuriciach, kde sme na základe dohody s riaditeľom domova nechali materiály aj pre ďalšie domovy v regióne. Zahájili sme taktiež ďalšie prevenčné aktiviy pre základné školy a pre kolegov, s ktorými sme uzavreli dohodu o spolupráci v roku 2009, príp. v predchádzajúcom období.
  • Riaditeľ OZ-SPK pokračuje v písaní novej knihy so zameraním na prevenciu kriminality a životné hodnoty. Bude určená pre všetky vekové kategórie, osobitne pre vychovávateľov, rodičov, ale aj pre mládež, pričom poslúži i pracovníkom z oblasti prevencie. Autor v nej opisuje osobné poznatky a zaujímavé prípady z praxe. V štádiu rozpracovania je aj kniha poučných príbehov a rozprávok pre deti.
  • V rámci našej činnosti naďalej poskytujeme aj konzultačnú a poradenskú činnosť. V tejto dobe je najviac vyhľadávanou najmä vysokoškolskou mládežou kvôli praxi a konzultovaním bakalárskych a diplomových prác.
  • Ak sa venujete bojovým športom alebo ste športový typ a potrebujete nové, kvalitné a cenovo prijateľné produkty, prípadne len hľadáte vhodný darček pre športovca, odporúčame Vám Golem shop. Podrobnejšie informácie nájdete na: http://www.oz-spk.sk/…osti/detail/?… alebo priamo na: http://www.golempromotion.sk/shop/
  • Každý týždeň aktualizujeme a dopĺňame informácie na našej webovej stránke.
detail: LETÁK COVID-19 detail: SPOLUPRÁCA - VÝBER AKCII