[ Skočiť na obsah ] [ Skočiť na submenu ] [ Skočiť na novinky ]

NOVINKY

NOVINKY
späť

MIMORIADNY ÚSPECH NA MEDZINÁRODNEJ ÚROVNI

17.12.2009, 23:22

Mimoriadny úspech na medzinárodnej úrovni

Občianske združenie – spoločne proti kriminalite od roku 2006 aktívne spolupracuje s mestskou políciou v Pezinku. Výsledkom spolupráce bolo vytvorenie osobitného projektu pod názvom „Poznaním k hodnotnému životu“. Autorom projektu je náš riaditeľ, ktorý sa na tomto diele osobne podieľa, pričom na ňom participujú aj členovia nášho združenia a iné subjekty. Ako sme už na našich stránkach informovali, týmto projektom už v roku 2007 reprezentoval Slovenskú republiku na medzinárodnej súťaži EUCPN v Lisabone. (Viac na: http://www.oz-spk.sk/…edia/detail/?id=1 ).

Tento rok projektom uspel najprv na národnej úrovni na druhom mieste (viac na: http://www.oz-spk.sk/novinky/detail/?id=6 ) a nedávno opäť aj v medzinárodnej súťaži EUCPN. Konkrétne v medzinárodnej súťaži o „Európsku cenu za prevenciu kriminality 2009 – European Crime Prevention Award 2009 (ECPA 2009)“, ktorú každoročne vyhlasuje Európska sieť pre prevenciu kriminality (EUCPN). Uvedený projekt súťažil v kategórii „Najlepšia prax“ 9 – 10. decembra v Štokholme. Témou tohtoročnej súťaže bola prevencia kriminality a viktimizácie medzi deťmi a mládežou; súčasné a budúce výzvy – škola, kybernetický svet a verbovanie do zločineckých skupín.

Medzi veľkou konkurenciou sa na základe úspešnej prezentácie Bc. Miroslava Schlesingera umiestnil medzi 15-timi najlepšími projektmi v Európskej únii. Tento mimoriadny úspech je už druhý od roku 2007, kedy bola naša práca zaradená medzi špičku najlepších v Európskej únii. Ide teda o druhú vynikajúcu reprezentáciu Slovenskej republiky v oblasti prevencie kriminality na medzinárodnej úrovni.

Preto aj touto formou ďakujeme všetkým, ktorí podporujú naše projekty a veríme, že získame priazeň aj ďalších prípadných sponzorov. ĎAKUJEME.

OZ-SPK

detail: LETÁK COVID-19 detail: SPOLUPRÁCA - VÝBER AKCII