[ Skočiť na obsah ] [ Skočiť na submenu ] [ Skočiť na novinky ]

NOVINKY

NOVINKY
späť

AKTUALITY: APRÍL - MÁJ 2017

26.05.2017, 09:12

  • Stránka OZ-SPK je v súčasnosti v rekonštukcii, ďakujeme za pochopenie.
  • Na našej stránke pribudli dva zaujímavé články. Jeden o o analýze detskej kresby http://www.oz-spk.sk/…osti/detail/?… a druhý o zákonoch súvisiacich s občianskym spolunažívaním http://www.oz-spk.sk/…osti/detail/?…
  • Riaditeľ OZ-SPK uzavrel spoluprácu s prestížnou advokátskou kanceláriou, s ktorou bude OZ-SPK na národnej úrovni realizovať prevenciu kriminality a osvetu v oblasti legislatívy.
  • Aktuálne pripravujeme s obcou Kúty spoločnú realizáciu väčšieho projektu. Vyjadrili sme podporu zámeru, ktorého cieľom je vytvoriť v obci, pod záštitou starostu, krízové poradenské centrum. Jeho cieľom bude poskytovanie poradenstva a realizácia prevenčno-bezpečnostných programov pre obyvateľov Kútov. V prípade, že bude projekt podporený ďalšou dotáciou, obec tak (v spolupráci s našou organizáciou) zabezpečí prevenciu v celom mikroregióne.
  • V roku 2017 plánujeme vydať dve brožúry zamerané na prevenciu kriminality a jednu rozprávkovú knižku. V prípade podpísania dohody s novým vydavateľstvom, vydáme tiež úspešné pokračovanie knihy zamyslení „POVZBUDENIA III“.
  • V týchto dňoch finišujeme s textovými úpravami rozprávkovej knihy s názvom „Rozprávky o hľadaní dobra“. Jej autorom je opäť riaditeľ OZ-SPK (Miroslav Schlesinger) a bude určená nielen pre deti a mládež, ale aj pre odborníkov, ktorí sa venujú arteterapii a biblioterapii. Niektoré z jej rozprávok už úspešne využil v programoch zameraných na rozvoj osobnosti detí a dospelých. Vydanie knižky plánujeme už tento rok. Vzhľadom na jej rozsah, je možné, že ju rozdelíme na dva diely.
  • Súčasne, s vyššie uvedenou rozprávkovou knihou, pripravujeme vydanie malej rozprávkovej knižky, ktorá je obsahovo podobná svetoznámej knihe „Malý princ“. Aktuálne pracujeme na ilustráciách. Bližšie informácie zverejníme v priebehu mesiaca.
  • V decembri vyšla riaditeľovi OZ-SPK jeho, v poradí už štrnásta publikácia s názvom „Začni žiť odznovahttp://www.oz-spk.sk/…nnost/knihy/?… V súčasnosti je k dispozícii už len posledných 40. kusov. Informácie o jeho ostatných knihách, nájdete na tomto odkaze: http://www.oz-spk.sk/…nnost/knihy/
  • V apríli sme začali prípravy spoločných projektov s členmi Kynologického záchranného zboru SR (KZZ SR).
  • Aktuálne pripravujeme širšiu spoluprácu s obcami na Záhorí a v Trenčianskom a Bratislavskom kraji. Pripravujeme tiež odborné školenia, o ktorých vás budeme informovať.
detail: LETÁK COVID-19 detail: SPOLUPRÁCA - VÝBER AKCII