[ Skočiť na obsah ] [ Skočiť na submenu ] [ Skočiť na novinky ]

NOVINKY

NOVINKY
späť

ZÍSKALI SME ZLATÉ OCENENIE

16.02.2012, 20:48

Vážení čitatelia našich stránok,

s potešením Vám oznamujeme, že v národnej súťaži zameranej na prevenciu počítačovej kriminality a bezpečného používania nových technológii („Bezpečné používanie nových technológii“) sme za rok 2011 získali „Zlaté ocenenie“.

Stalo sa tak po avizovanom prihlásení projektu nášho riaditeľa do národnej súťaže „Zodpovedne.sk“. Uvedenú súťaž vyhlásili spoločne eSlovensko, Ministerstvo vnútra SR, Únie miest Slovenska, Slovenský výbor pre UNICEF, Slovanet, Microsoft, SK-NIC a Slovak Telekom. Súťaž bola pritom podporená aj Európskou komisiou v rámci komunitárneho programu Safer Internet plus.

K úspešnosti projektu, presnejšie k výsledkom práce nášho riaditeľa, ktorý robí osvetu v tejto problematike na základných a stredných školách v takmer všetkých regiónoch Slovenska, môžme uviesť nasledovné. V priebehu dvoch rokov realizácie prevenčného programu zameraného na prevenciu počítačovej kriminality, s osobitným zameraním na riziká sociálnych sietí, sa mu podarilo zvýšiť bezpečie detí na sociálnych sieťach a zabezpečiť kvalitnú národnú medializáciu. Za podpory Rady vlády SR pre prevenciu kriminality sa prostredníctvom OZ-SPK podarilo uskutočniť mediálne kampane v každom regióne Slovenska. Čo ale nemožno opomenúť je významný fakt, že náš riaditeľ počas týchto aktivít odhalil závažné konanie mentálne narušeného muža, ktorý obťažoval mladšie deti pred školami. (Pozn. pred viacerými z nich nemenovaný muž dokonca onanoval!). V oblasti prevencie pritom zaviedol úplne novú formu aktivít, v ktorých využíva prácu psa – canisterapeuta (http://sk.wikipedia.org/…Canisterapia).

Za ocenenie týmto srdečne ďakujeme, lebo ho vnímame ako určité zadosťučinenie, ktorého sa nám dostalo za mierne povedané nevysvetliteľné vyhodnotenie inej národnej súťaže, taktiež zameranej na prevenciu kriminality v roku 2011.

Na záver dodávame, že počítačovú kriminalitu, osobitne sociálne siete nemožno podceňovať, lebo mnohé deti ešte stále najviac času doma, trávia práve na internete. Následkom toho nie je len ochudobňovanie vzájomnej komunikácie v rodine, ale ako potvrdzujú súčasné sociologické výskumy, aj výrazné oslabenie slovnej zásoby. Nehovoriac o tom, že deti majú vo svojich profiloch prihlásených mnoho priateľov, ktorých nikdy nevideli a spoľahlivo nemôžu potvrdiť pravosť ich fotografie, ani skutočný vek… Preto výzva na opatrnosť patrí nielen rodičom a deťom, ale všetkým, ktorí využívajú sociálne siete.

detail: LETÁK COVID-19 detail: SPOLUPRÁCA - VÝBER AKCII